Rusia a desfășurat 28 de avioane de luptă în Siria

  • 22 Septembrie 2015 09:36
Rusia a desfășurat 28 de avioane de luptă în Siria

Rusia a desfășurat 28 de avioane de luptă în Siria, au indicat responsabili americani, ceea ce confirmă pentru experți că Moscova este de acum pregătită să efectueze operațiuni militare la fața locului.

'28 de avioane rusești de vânătoare și de atac la sol' sunt desfășurate pe un teren de aviație în provincia Lattakia (în vestul Siriei), un fief al președintelui sirian Bashar al-Assad, a indicat unul dintre acești responsabili sub acoperirea anonimatului.

De mai multe săptămâni, Washingtonul este în alertă din cauza întăririi în Siria a prezenței militare rusești, care sprijină regimul de la Damasc.

Miniștrii apărării american și rus, care nu avuseseră niciodată vreun contact direct de la preluarea atribuțiilor în fruntea Pentagonului de către Ashton Carter în februarie, au discutat vineri despre acest subiect și au convenit să continue acest dialog, în special pentru a evita orice risc de incident între forțele rusești și avioanele de război ale coaliției care luptă împotriva grupului Statul Islamic, condusă de americani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău