Rusia a deschis primul centru pentru acordarea pașapoartelor rusești în Estul Ucrainei

  • 30 Aprilie 2019 16:16
Rusia a deschis primul centru pentru acordarea pașapoartelor rusești în Estul Ucrainei

Rusia a început acordarea de pașapoarte rusești rezidenților din estul Ucrainei, în regiunile care se află sub controlul separatiștilor încă din 2014. Vladimir Puțin a semnat un decret prin care se simplifică procedura, iar centrul de pașapoarte a fost deja deschis, relatează The Moscow Times.

Centrul pentru eliberarea de pașapoarte rusești către rezidenții din Luhansk și Donețk, cele două republici separatiste nerecunoscute din estul Ucrainei, a fost deschis în regiunea de la granița cu Rusia, dar autoritățile ruse spun că nici măcar nu e nevoie ca ei să se prezinte la centru pentru obținerea pașapoartelor – trebuie doar să împuternicească pe cineva să le ducă actele necesare.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a mai spus că ia în considerarea simplificarea procedurii pentru toți cetățenii Ucrainei. Într-o postare pe Facebook, președintele ales al Ucrainei a răspuns că nu se așteaptă ca prea mulți ucraineni să accepte oferta președintelui rus și a oferit și el cetățenia ucraineană rușilor care „suferă de pe urma regimurilor autoritare și corupte. ”

Criza din estul Ucrainei a început în 2013 cu protestele împotriva fostului președinte Viktor Yanukovich și s-a soldat cu anexarea Crimeei de către Rusia și cu un război civil în estul Ucrainei care a făcut 13.000 de victime.

sursa: digi24

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău