Rusia a deschis două secții de votare în regiunea transnistreană, contrar acordului autorităților constituționale ale R.Moldova

  • 29 Iunie 2020 13:13
Rusia a deschis două secții de votare în regiunea transnistreană, contrar acordului autorităților constituționale ale R.Moldova

Rusia a deschis două secții de votare în regiunea transnistreană, contrar acordului autorităților constituționale ale Republicii Moldova, atenționează Asociația Promo-LEX.

Cele două secții au fost instituite la Tiraspol și vor fi deschise de astăzi și până la 1 iulie, pentru ca locuitorii din stânga Nistrului să participe la referendumul național cu privire la amendarea Constituției Rusiei. O altă secție a fost deschisă la Chișinău.

Promo-LEX atenționează că autoritățile R. Moldova nu au avut o reacție oficială față de deschiderea celor două secții de votare. Nu e prima dată când Rusia deschide secții de vot în regiunea transnistreană, fără a avea acordul Chișinăului.

Federația Rusă desfășoară, între 25 iunie și 1 iulie, un referendum cu privire la o serie de reforme, care i-ar permite președintelui Vladimir Putin să candideze de două ori la președinție după ce mandatul actual expiră în 2024 și în acest fel, să rămână la putere până în 2036.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău