Rusia a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanța agresiunea din Ucraina, potrivit lui Poroșenko

  • 30 Martie 2019 11:28
Rusia a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanța agresiunea din Ucraina, potrivit lui Poroșenko

Rusia cheltuie anual între 4 și 5 miliarde de dolari pentru finanțarea puterii de ocupație din teritoriile ucrainene din Donbas și din peninsula anexată Crimeea, susține președintele Petro Poroșenko, adăugând că, în total, Kremlinul a cheltuit 150 de miliarde de dolari pentru a finanța agresiunea împotriva Ucrainei.

Potrivit liderului de la Kiev, Kremlinul crește costurile pentru agresiunea din estul Ucrainei, anexarea ilegală a Crimeii și actul de agresiune împoriva navelor militare ucrainene în apele Mării Negre.

"Acest preț, potrivit estimărilor Bloomberg, este de 150 de miliarde de dolari. Sunt bani pe care Rusia i-a pierdut în acești cinci ani.

Rusia a pierdut 10% din PIB și, în plus, cheltuie anual până la 4-5 miliarde de dolari pentru întreținerea puterii din teritoriile ocupate. Acești bani sunt direcționați spre finanțarea programelor militare și civile", a subliniat președintele ucrainean. Anterior, Poroșenko a declarat că Moscova a plătit un preț foarte mare pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei, "standardele de viață din Rusia reducându-se cu 20%". "

Acest lucru este asigurat de politica sancțiunilor, nu numai pentru a pedepsi Rusia, ci și pentru ca partea rusă să se așeze la masa negocierilor. Astăzi, întreaga lume susține Ucraina și este împotriva Rusiei", a explicat Petro Poroșenko, citat de 24tv.ua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău