Rusia „a amenințat să lovească” o navă americană în Marea Japoniei, pentru că i-ar fi încălcat apele teritoriale. SUA resping acuzațiile

  • 25 Noiembrie 2020 11:37
Rusia „a amenințat să lovească” o navă americană în Marea Japoniei, pentru că i-ar fi încălcat apele teritoriale. SUA resping acuzațiile

Rusia spune că una dintre navele sale de război a prins și a alungat un distrugător al Marinei SUA după ce acesta a intrat, marți, în apele teritoriale ruse din Marea Japoniei, conform BBC. Acuzațiile sunt respinse de reprezentanții americani, care spun că distrugătorul lor nu a greșit cu nimic.

G4media.ro notează că Moscova acuză nava USS John S McCain că a intrat 2 kilometri peste granița maritimă din Golful Petru și a transmis că a amenințat că vor lovi nava, care a părăsit zona, conform rușilor.

Totuși, Marina SUA a negat orice acțiune greșită și a spus că nava lor nu a fost „expulzată”.

Conform ministrului Apărării din Rusia, distrugătorul Amiral Vinogradov a folosit un canal de comunicare internațională pentru a avertiza despre „posibilitatea de a lovi nava pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”.

„Declarația Federației Ruse despre această misiune este falsă”, a transmis un purtător de cuvânt al Marinei Statelor Unite, locotenent Joe Keiley.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău