Rusia | 14 marinari și-au pierdut viața în incendiul izbucnit la bordul unui submarin

  • 02 Iulie 2019 17:56
Rusia | 14 marinari și-au pierdut viața în incendiul izbucnit la bordul unui submarin

Paisprezece marinari și-au pierdut viața în incendiul izbucnit la bordul unui submarin destinat cercetărilor în apele teritoriale ruse, a indicat marți Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agențiile de presă ruse, potrivit AFP și Reuters.

Accidentul, conform ministerului, s-a produs luni la bordul unui submersibil destinat studierii mediului marin (subacvatic) și fundului oceanelor. Circa 14 persoane și-au pierdut viața, marinari ai armatei ruse, care s-au intoxicat în urma incendiului.

Incendiul a izbucnit în timpul unei operațiuni de colectare a datelor despre fundul mării, potrivit armatei ruse, care a precizat că incendiul a fost stins, iar submarinul a revenit la baza sa din Severomorsk, regiunea Murmansk, de pe coasta de sud a Mării Barents.

O anchetă a fost declanșată pentru a se stabili cauzele care au dus la izbucnirea incendiului soldat cu victime, notează TASS, Interfax și RIA Novosti, citând surse ale Ministerului Apărării rus. 

Actualul incident amintește de tragedia din 12 august 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents cu întregul echipaj de 118 de persoane, după două explozii produse la bordul său, la începutul primului mandat al președintelui Vladimir Putin. 

Douăzeci și trei de marinari au supraviețuit câteva zile, dar au murit împreună cu restul echipajului, deoarece nu au fost salvați la timp. Acest acccident rămâne până în ziua de astăzi drept cea mai gravă catastrofă pe care a cunoscut-o marina rusă și aruncă o umbră asupra președintelui Vladimir Putin, criticat dur pentru modul în care a gestionat acel caz, notează AFP.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău