Rujeolă | Sfârșitul carantinei pentru vasul de croazieră al Bisericii Scientologice

  • 17 Mai 2019 09:36
Rujeolă | Sfârșitul carantinei pentru vasul de croazieră al Bisericii Scientologice

Biserica Scientologică a anunțat că toți pasagerii de pe vasul său de croazieră Freewinds, aflat în carantină în Caraibe de pe data de 30 aprilie, în urma diagnosticării cu rujeolă a unui membru al echipajului, sunt liberi să debarce, relatează vineri AFP, preluat de Agerpres.

"Toți pasagerii și membrii echipajului Freewinds au fost declarați liberi de orice risc posibil de infecție cu rujeolă sau de riscul contaminării altor persoane", a afirmat organizația într-un comunicat.

"Toți pasagerii și membrii echipajului sunt liberi să vină și să plece după cum doresc", a adăugat biroul de relații cu presa al Bisericii Scientologice într-un mesaj către AFP.

Persoana depistată cu rujeolă era o membră a echipajului care, conform organizației, este complet vindecată și declarată sănătoasă de către autoritățile medicale cu o săptămână înainte. Ea fusese plasată în izolare la bord.

Nava, cu portul de origine în Willemstad, capitala insulei Curacao, în Antilele Olandeze, a fost plasată în carantină când a ajuns pe insula Sfânta Lucia pe 30 aprilie. Ea a rămas acolo timp de două zile, apoi s-a întors la Willemstad pe 4 mai când autoritățile locale au instituit de asemenea carantina pentru a verifica dacă pasagerii erau imuni sau cu risc de a contracta virusul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău