Rubla și-a recuperat căderea din "lunea și marțea neagră"

  • 23 Decembrie 2014 15:24
Rubla și-a recuperat căderea din

Rubla continuă să se aprecieze, revenind la valorile din săptămâna de dinainte de prăbușire, pe fondul ameliorării conjuncturii interne și externe.

Rubla și-a accelerat astăzi creșterea înregistrată în ultimele zile, recuperând căderea din "lunea și marțea neagră" de săptămâna trecută. 

La Bursa de la Moscova, moneda rusă s-a apreciat în această după amiază față de valorile de ieri, de la închidere, cu aproape 7 procente în raport cu dolarul și peste 8 procente în raport cu euro. 
 
Pentru prima dată de la începutul acestei luni, dolarul a coborât sub 55 de ruble, iar moneda europeană, sub 67. 
 
Alături de măsurile anticriză adoptate săptămâna trecută de Banca Centrală și guvern, aprecierea, afirmă experții, este determinată, pe de o parte, de cererea crescută de lichidități în ruble la sfârșit de an, când agenții economici trebuie să-și plătească impozitele, iar pe de altă parte, de majorarea ușoară a prețului petrolului, decizia UE de a nu impune noi sancțiuni, dar și declarațiile de astăzi ale ministrului chinez de externe, Wang Yi, potrivit căruia Beijingul este gata să ofere Rusiei ajutor în caz de necesitate. 
 
Prim-vicepremierul Igor Șuvalov, responsabil cu economia în Guvernul Medvedev, consideră că în zilele următoare, rubla va continua să se aprecieze ușor, mai important fiind, însă, în opinia acestuia, să nu se înregistreze noi variații bruște ale cursului
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău