Ruben Atoyan (FMI): Guvernul condus de Natalia Gavrilița a dat dovadă de fermitate nezdruncinată

  • 11 Februarie 10:12
Ruben Atoyan (FMI): Guvernul condus de Natalia Gavrilița a dat dovadă de fermitate nezdruncinată

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a dat dovadă de fermitate nezdruncinată pe calea realizării reformelor ambițioase în materie de guvernanță, în pofida provocărilor extraordinare. Succesele semnificative atinse în ultimul un an și jumătate inspiră încredere în faptul că s-au pus temeliile pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova. Declarația aparține șefului misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Moldova, Ruben Atoyan, și a fost expusă în legătură cu demisia prim-ministrului, Natalia Gavrilița, anunțată pe 10 februarie, transmite IPN.

Șeful misiunii a mulțumit prim-ministrului în exercițiu pentru „dedicarea, munca asiduă și eforturile remarcabile întreprinse pentru binele poporului Moldovei”. Urmărind scopul final de sporire a bunăstării poporului Moldovei, FMI va sprijini și în continuare Republica Moldova prin extinderea asistenței financiare și consultanței în materie de politici, astfel încât autoritățile să poată reacționa cu agilitate la șocurile multiple, să fie asigurat progresul continuu în realizarea reformelor structurale și dezvoltarea economică accelerată a țării, a afirmat Ruben Atoyan.

După demisia anunțată vineri, 10 februarie, de Natalia Gavrilița într-un briefing de presă, Dorin Recean a fost desemnat candidat la funcția de premier. Acum un an, acesta a fost numit consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale. El a fost ministru al afacerilor interne în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău