RPD Coreeană: Liderul nord-coreean a calificat ultimele teste cu rachete drept un avertisment pentru Washington și Seul

  • 07 August 2019 08:23
RPD Coreeană: Liderul nord-coreean a calificat ultimele teste cu rachete drept un avertisment pentru Washington și Seul

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un "avertisment" pentru Washington și Seul care realizează manevre militare comune, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong Un citat de agenția de stat KCNA, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Felicitându-se pentru succesul acestei lansări-test, Kim Jong Un a notat că această acțiune a fost o ocazie de a adresa un avertisment corespunzător în direcția manevrelor militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud", conform sursei citate.

Agenția oficială indică că liderul nord-coreean a asistat personal la testarea rachetelor care a avut loc marți și care a permis verificarea eficacității unui nou tip de rachete tactice ghidate.
Statul major interarme al forțelor sud-coreene a informat că, marți, armata nord-coreeană a lansat două proiectile despre care se presupune că ar fi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Lansarea nord-coreeană de rachete a avut loc după ce forțele americane și cele sud-coreene au început luni manevre comune vizând testarea capacității Seulului de a avea control operațional pe timp de război.

Phenianul a avertizat că aceste manevre compromit reluarea negocierilor dintre SUA și Coreea de Nord în privința arsenalului nuclear nord-coreean.

Coreea de Nord a dezaprobat constant aceste manevre comune regulate pe care le consideră o pregătire pentru o eventuală invazie a teritoriului său.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău