Românul rănit în atentatul de la Kabul este în afara oricărui pericol și va fi transferat în Europa pentru asistență medicală

  • 05 Septembrie 2019 09:28
Românul rănit în atentatul de la Kabul este în afara oricărui pericol și va fi transferat în Europa pentru asistență medicală

Românul rănit în atentatul de la Kabul este în afara oricărui pericol - a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Starea sa de sănătate este stabilă și urmează să fie transferat în Europa pentru asistență medicală. Totodată, sunt în desfășurare formalitățile pentru repatrierea corpului neînsuflețit al reprezentantului misiunii diplomatice a României care a fost ucis în atentat. MAE anunță că personalul misiunii diplomatice care se afla în Afganistan va rămâne acolo pentru a-și continua misiunea.

Ca urmare a atacului terorist care a avut loc la Kabul, la Ministerul Afacerilor Externe a fost activată și celula de criză. Atacul terorist în urma căruia un român și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit a fost revendicat, în mod oficial, de către talibani. Clădirea Abasadei României la Kabul a fost distrusă în proporție de 80%.

Atacul terorist a avut loc într-o zonă rezidențială în care lucrau numeroși cetățeni străini și în care își desfășurau activitatea mai multe organizații internaționale, inclusiv misiunea diplomatică a României.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău