Românii de pretutindeni sunt așteptați să participe la programul de tabere „ARC” ediția 2019, pentru un număr-record de locuri

  • 01 Aprilie 2019 12:16
Românii de pretutindeni sunt așteptați să participe la programul de tabere „ARC” ediția 2019, pentru un număr-record de locuri

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, lansează marți, 2 aprilie 2019, programul de tabere „ARC” ediția 2019, la care vor lua parte anul acesta peste 3.000 de copii și tineri români din comunitățile istorice și din diaspora.

 
Lansarea oficială a programului va avea loc la Palatul Victoria,  sala Transilvania, cu participarea premierului României, Viorica Dăncilă, a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și a ministrului tineretului și sportului, Bogdan Matei.
Cu acest prilej se va semna și un Protocol de Colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului pentru lansarea programului taberele „ARC”, ediția 2019.
 
Ajuns la a unsprezecea ediție, programul se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenți și profesori) din țările aflate în jurul granițelor și Balcani: Republica Moldova inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina și Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuți, Odessa și Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia, Ungaria, precum și celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Germania etc.).
Anul acesta, participanții au la dispoziție un număr-record de locuri, iar taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în 4 locații: în Centrele de Agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.
 
„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Proiectul se derulează cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României și al organizațiilor și asociațiilor românilor din afara granițelor României.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău