România | Zeci de gospodării și case inundate în ultimele 24 de ore

  • 05 Februarie 2017 14:19
România | Zeci de gospodării și case inundate în ultimele 24 de ore

Zeci de gospodării și case au fost inundate în ultimele 24 de ore în localități din Munții Apuseni, județul Alba, în urma unor inundații produse din cauza topirii bruște a zăpezii, iar 25 de persoane din comuna Avram Iancu și-au părăsit locuințele de teama viiturilor produse.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Alba, citat de News.ro, din cauza creșterii bruște a temperaturilor au crescut debitele cursurilor de apă din zona Munților Apuseni, iar în unele cazuri apele au ieșit din albie inundând gospodării și case.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate în comuna Avram Iancu, în localitățile Avram Iancu, Dolești și Vidrișoara, unde râul Arieșul Mic a ieșit din matcă în urma formării unor aglomerări de ghețuri, fiind inundate 15 case, 15 anexe gospodărești, 12 hectare pășuni și fânețe și a fost distrus terasamentul pe 1,1 kilometri pe drumurile DJ762 și DC91.

Un număr de 25 de persoane din această comună și-au părăsit locuințele de teama inundațiilor și au plecat la rude și prieteni.

În zonele în care există pericol de inundații sau în care apele s-au revărsat au fost mobilizați zeci de pompieri  militari și voluntari ai serviciilor locale pentru situații de urgență care ajută populația sau încearcă să spargă gheața formată la unele poduri pentru a evita ieșirea apelor din albii.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba s-a deplasat în zonele unde erau formate aglomerările de ghețuri în vederea identificării unor posibile locații în care să se execute misiuni de distrugere a zăpoarelor, cu mijloace pirotehnice, însă din cauza locuințelor aflate în vecinătatea cursurilor de apă nu a fost posibilă intervenția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău