România va extinde schema de subvenții pentru facturile la energie

  • 18 Ianuarie 2022 11:22
România va extinde schema de subvenții pentru facturile la energie

Guvernul României va extinde plafonarea prețurilor la energie și subvențiile pentru gospodării și unele companii, de la începutul lunii februarie, pentru a atenua și mai mult șocul facturilor mai mari la energie și gaz, a declarat luni seara premierul Nicolae Ciucă.

România introdusese deja o schemă de sprijin pentru gospodării, bazată pe plafoane și subvenții până la anumite niveluri lunare de consum. Luni, liderii partidelor din coaliția de guvernare au convenit să facă schema de sprijin mai generoasă prin creșterea plafoanelor și a nivelurilor de consum, inclusiv pentru școli, spitale, companii mici și producători de alimente. Schema extinsă va fi aplicată în lunile februarie și martie și va costa statul aproximativ 3 miliarde de lei (690 de milioane de dolari), a spus dl Ciucă.

La începutul acestei luni, premierul Nicolae Ciucă a declarat că guvernul intenționează să reducă taxa pe valoarea adăugată a energiei electrice la 5% din aprilie pentru a extinde și mai mult sprijinul, dar cele trei partide din coaliție nu au căzut încă de acord asupra acestei măsuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău