România va continua să sprijine proiectele culturale comune cu Republica Moldova

  • 16 Ianuarie 2018 11:16
România va continua să sprijine proiectele culturale comune cu Republica Moldova

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, secretarul de stat al Ministerului Culturii și Identității Naționale de la București, Alexandru Oprean, și secretarul de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet, au întreprins o vizită oficială la Chișinău.

Demnitarii au avut o întrevedere cu Igor Șarov, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, și cu Andrei Chistol, secretarul de stat în domeniul culturii.

Discuțiile s-au axat pe importanța acțiunilor comune la nivel interministerial și pe proiectele bilaterale ce urmează a fi realizate în anul 2018. Părțile au căzut de acord asupra primordialității susținerii la nivel guvernamental a evenimentelor culturale de calitate și de anvergură națională, exemple elocvente în acest sens fiind Târgul de Carte „Bookfest” și Reuniunea Teatrelor Naționale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Culturii de la Chișinău.

Totodată, oficialii au reiterat importanța continuării proiectelor comune precum școlile și taberele de vară, stagii și cursuri de profesionalizare oferite de către România pentru elevii, studenții, specialiștii în domeniului educației și salvgardării patrimoniului cultural din Republica Moldova.

Igor Șarov și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale al României în elaborarea dosarelor comune pentru Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial și a accentuat importanța semnării unui Protocol interministerial de cooperare în domeniul culturii pentru eficientizarea cooperării interinstituționale. De asemenea, au fost aduse mulțumiri și reprezentantului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru implementarea proiectelor care vizează Republica Moldova.

În aceeași ordine de idei, în contextul importanței istorice a anului 2018, cei patru oficiali au convenit asupra unei mai eficiente colaborări în vederea stabilirii priorităților comune și a unei abordări specifice pentru marile evenimente culturale de nivel național din ambele state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău