România va avea un mandat în plus în Parlamentul European după Brexit

  • 14 Iunie 2018 11:15
România va avea un mandat în plus în Parlamentul European după Brexit

Începând din 2019, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, față de 32 câte are în prezent, după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe, transmite Mediafax, preluat de MOLDPRES.

Parlamentul European a aprobat, marți, proiectul de Decizie a Consiliului European de stabilire a componenței instituției în viitoarea sa legislatură, 2019-2024.

Acest proiect de decizie a Consiliului European face parte din pachetul de inițiative care completează cadrul legal pentru desfășurarea alegerilor europene din 2019 și a fost generat de necesitatea stabilirii viitoarei componențe a Parlamentului European, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană până la acel moment.

"Astfel, deputații europeni au aprobat cu 566 de voturi pentru, 94 împotrivă și 31 de abțineri proiectul de decizie a Consiliului European, conform căruia în viitoarea sa legislatură Parlamentul European va avea 705 membri (față de 751 în prezent), aleși pe liste naționale, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană până la momentul respectiv. În această situație, conform noii chei de distribuție, România va câștiga un mandat în plus față de actuala legislatură (urmând a avea 33 de mandate, față de 32 în prezent)", arată Ministerul Afacerilor Externe din România, într-un comunicat de presă.

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România devine a șasea țară ca pondere în Uniunea Europeană.

Alegerile europene vor avea loc, la nivelul statelor membre, în perioada 23-26 mai 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău