România va acorda suport Republicii Moldova în procesul de racordare a legislației la cea a Uniunii Europene

  • 21 Ianuarie 09:09
România va acorda suport Republicii Moldova în procesul de racordare a legislației la cea a Uniunii Europene

România este dispusă să acorde suport Republicii Moldova în racordarea legislației noastre la legislația Uniunii Europene. Despre acest lucru s-a discutat în cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din Parlamentul de la Chișinău și din Senatul României, se arată într-un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a mai discutat despre asigurarea liberei circulații a profesiilor juridice, în special avocați și experți judiciari, precum și despre oportunitatea de a implementa un proiect privind educația juridică în instituțiile de învățământ.

Totodată, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanți ai profesiilor juridice din județul Argeș, printre care avocați, executori judecătorești, notari sau magistrați.

De menționat că aceasta este a treia ședință comună a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Dialogul politic în acest sens a fost inițiat în 2022, când membrii celor două comisii au avut întrevederi la Chișinău și la Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău