România | Un nou produs tradițional a fost înregistrat oficial

  • 23 Iulie 2019 23:21
România | Un nou produs tradițional a fost înregistrat oficial Mediafax

Tocanul de oaie preparat la o stână de pe Transalpina a fost înregistrat oficial ca produs tradițional, primul din județul Gorj, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la București. Înmânarea oficială a atestatului va avea loc miercuri.

Mărioara Babu, proprietara stânei de pe Transalpina, încearcă din 2017 să înregistreze tocanul de oaie ca produs tradițional românesc.

„Tocanul de oaie pregătit la Novaci, în județul Gorj, a fost înregistrat oficial ca produs tradițional, cu numărul 742. E primul în Gorj. După ce s-au făcut demersurile la Ministerul Agriculturii, nu a mai durat mult, fiind toate normele îndeplinite. (...) Prima dată am încercat în 2017. S-a cerut societate, s-au cerut multe documente, care pentru noi, ciobanii autentici din zonă, erau mai greu de îndeplinit, nu imposibil. De multe ori te izbești de ceva care îți ia și timp și nici nu poți să te descurci”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mărioara Babu.

Femeia de 59 de ani a spus că muntele și tocanul de oaie o țin în formă. Aceasta a povestit că trăiește pe munte de 40 de ani și că acesta este locul unde s-a căsătorit și unde și-a botezat copiii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău