România | Toți locuitorii Bucureștiului vor fi testați pentru COVID-19, anunță ministrul Sănătății

  • 25 Martie 2020 21:40
România | Toți locuitorii Bucureștiului vor fi testați pentru COVID-19, anunță ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății al României, Victor Costache, a declarat miercuri că dorește implementarea unui program de testare ''inovativ'' de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testați pentru noul tip de coronavirus toți locuitorii Bucureștiului prin metoda door-to-door, scrie Agerpres.

"Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat și dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toți cetățenii din București cu echipe mobile de testare door-to-door", a afirmat demnitarul la Adevărul Live.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

"Sunt diferite fază de testare. La ieșirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcție de capacitățile centrelor și sunt prioritizați cei simptomatici, așa cum se face și în alte țări", a arătat ministrul.

Reprezentantul MS și-a manifestat speranța ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel național.

"Dorința noastră și necesarul pe care l-am identificat în momentul de față este undeva la minumum două milioane - maximum cinci milioane teste", a mai susținut Costache.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău