România sub cod portocaliu de caniculă. Vor fi temperaturi de 39 de grade

  • 02 August 2017 11:11
România sub cod portocaliu de caniculă. Vor fi temperaturi de 39 de grade

Valul de căldură se intensifică și cuprinde toată țara, inclusiv Capitala, începând din această dimineață, iar pentru două zile toate județele sunt sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile caniculare, care vor ajunge până la 39 de grade Celsius, vor persista și la sfârșitul săptămânii, transmite News.ro.

Miercuri și joi, 15 județe care cu o zi în urmă au fost sub cod galben de caniculă se vor afla sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor ajunge până la 39 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Cele 15 județe aflate sub avertizare sunt: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Mureș și Bistrița Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade Celsius.

Tot miercuri și joi, vor fi sub cod galben de caniculă Capitala și 25 de județe - Gorj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Vâlcea, Argeș, Dâmbiovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Brașov, Harghita, Covasna, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. În aceste zone, maximele termice se vor situa în general între 35 și 37 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău