România și Republica Moldova colaborează pentru a atrage turiști

  • 13 Martie 2017 10:51
România și Republica Moldova colaborează pentru a atrage turiști

România și Republica Moldova își unesc forțele pentru a atrage turiști străini. Cu vinuri bune pe o parte a graniței și locuri pitorești pe alta, ambele țări ar avea de câștigat. În schimb, Ungaria mizează pe vizitatorii asiatici, atrași cu SPA-uri și cluburi de noapte, iar vecinii bulgari - pe frumusețea plajelor sălbatice.

Stanislav Rusu, director general al Agenției de Turism din Republica Moldova: „Ne propunem pentru următorii doi ani un plan destul de ambițios. Drumul mănăstirilor, drumul vinului, deci rutele gastronomice, drumul fortărețelor, care, precum știm, ele au fost la hotarele Voievodatului Moldovenesc de pe timpuri și, în acest caz, ne străduim să facem niște pachete comune ca acei turiști care vizitează România să viziteze și Republica Moldova pe o perioadă de două zile”, transmite Digi24.

Toate detaliile acestei colaborări dintre România și Moldova urmează să fie puse la punct la începutul lunii viitoare, atunci când ministrul Turismului de la noi din țară, Mircea Dobre, va participa la Târgul de profil de la Chișinău.

Reporter: De când vor fi disponibile aceste pachete?

Stanislav Rusu, dir. gen. Agenția Turismului din Rep. Moldova: „Ne propunem din primăvară.”

În timp ce Moldova promovează turismul viticol și bomboanele Bucuria, bulgarii au venit la Târgul Internațional de la Berlin cu oferte în care sunt prezentate locuri mai puțin cunoscute de turiști.

Julia Atanasova, reprezentant Ministerul Turismului Bulgaria: „În nordul Bulgariei, la Varna și Kavarna poți găsi plaje sălbatice, la fel ca și la sud de Sozopol. Punem accentul pe vacanțele de vară, pentru că asta caută cel mai mult turiștii nemți în Bulgaria.”

Ungaria și-a propus ca în viitorul apropiat să atragă turiști din China și din Europa de Est.

Peter Princzinger, Agenția de Turism a Ungariei: „Este foarte important pentru Ungaria să fie aici la Berlin, la ITB, pentru că trebuie să promovăm atracțiile noastre, moștenirea culturală, orașele noastre și, bineînțeles, zona rurală.”

Peste 110.00 de expozanți, din 180 de țări și-au dat întâlnire săptămâna aceasta la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, iar România este reprezentată de 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău