România | Șefii de stat sau de guvern din țările UE se reunesc astăzi la Sibiu

  • 09 Mai 2019 08:10
România | Șefii de stat sau de guvern din țările UE se reunesc astăzi la Sibiu Mediafax

Șefii de stat sau de guvern din țările Uniunii Europene se reunesc astăzi într-un summit informal la Sibiu, în România, pentru a discuta despre viitorul UE.

Președintele României Klaus Iohannis a declarat că reuniunea de la Sibiu arată că "românii contează în Europa" și că este important și în contextul alegerilor europarlamentare, transmite Agerpres.

Summitul are loc în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Reuniunea va fi prezidată de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Temele directoare pentru discuțiile de la Sibiu, potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului European, vizează protejarea granițelor UE, libertățile individuale, statul de drept, migrația ilegală sau lupta împotriva dezinformării, dar și consolidarea pieței unice și schimbările climatice.

Șefilor de stat sau de guvern li se vor alătura președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău