România se pregătește să investească peste 100 de milioane de lei în producții cinematografice cu Gerard Butler, Steven Seagal și Nicolas Cage

  • 05 Decembrie 2018 19:27
România se pregătește să investească peste 100 de milioane de lei în producții cinematografice cu Gerard Butler, Steven Seagal și Nicolas Cage

Guvernul României a aprobat deja șase cereri de finanțare în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei în cadrul unei inițiative prin care își propune să susțină proiecte din industria cinematografică, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit comunicatului, până la data de 3 decembrie 2018 a fost depus un număr de 17 cereri de finanțare în valoare totală de circa 110 milioane lei, din care 6 au fost aprobate, valoarea ajutorului de stat aprobat ridicându0se la circa 40 de milioane de lei. Un număr de 10 cereri de finanțare care au solicitat un ajutor de stat în valoare de 65,2 milioane lei, se află încă în analiză.

„Dintre proiectele depuse sunt de evidențiat proiectele cu participare internațională semnificativă care au în distribuție actori cu succes de box-office precum Gerard Butler, Keira Knightley, Olivia Munn, Jean Reno, Steven Seagal sau Nicolas Cage”, se arată în anunțul oficial.

Proiectele cinematografice sunt în marea lor majoritate coproducții în parteneriat cu companii din România ceea ce înseamnă angrenarea capacităților autohtone în crearea unor produse culturale care vor intra în circuitul internațional. Este de subliniat că toate producțiile vor avea pe genericul filmului și în toate materialele publicitare, precizarea: "Film realizat cu sprijinul Guvernului României", potrivit CNP.

Sursa: www.zf.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău