România | Se fac angajări în construcții. Ce salarii oferă firmele

  • 19 Septembrie 2021 15:42
România | Se fac angajări în construcții. Ce salarii oferă firmele

100.000 de angajați lipsesc din domeniul construcțiilor, în România, iar tendința este în creștere, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, firmele de construcții din România se plâng că nu mai găsesc muncitori și personal calificat și încearcă să-i atragă pe români cu salarii mai bune și facilități pentru angajați.

Ramona Trancă - director economic grup firme de construcții: Oferim condiții de cazare, transport pentru cei care sunt la o distanță modestă, oferim tichete de masă, iar salariul minim la nivel național în domeniul construcțiilor este la 3.000 de lei brut (circa 12.600 de lei moldovenești)

Un muncitor în construcții, la o firmă din Oradea, poate câștiga chiar și 8.000 de lei pe lună (circa 33.600 de lei moldovenești), în timp ce un inginer constructor poate merge acasă chiar și cu 3.000 de euro, în funcție de proiect.

Marius Dejescu - director general grup firme de construcții: E o acută lipsă de personal. Lucrul ăsta se va resimți cu prisosință din primăvara anului viitor, atunci când lucrările vor începe din nou să crească.

Odată cu creșterea veniturilor în construcții, unii români care au lucrat în străinătate au decis să se întoarcă. Zsolt a lucrat o vreme în Ungaria, însă de câțiva ani a revenit în România.

Belenyesi Zsolt - șef de echipă: Salariile au cam crescut și la noi, am decis pentru că depărtat de familie e greu. Am și eu un copil care crește. Și aici e de lucru și se poate câștiga un ban.

Specialiștii spun că una dintre soluții pentru a putea duce la bun sfârșit proiectele prin PNRR este atragerea românilor din diaspora acasă.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău