România se alătură UE și ”condamnă cu fermitate” așa-zisele ”alegeri” organizate de Rusia în zonele ocupate din Ucraina: Sunt ilegale

  • 11 Septembrie 2023 16:42
România se alătură UE și ”condamnă cu fermitate” așa-zisele ”alegeri” organizate de Rusia în zonele ocupate din Ucraina: Sunt ilegale

România „condamnă cu fermitate <> ilegale și false organizate de Rusia în zonele ocupate din Ucraina”.

”Rezultatul acestora este nul și invalid. Rusia încalcă Carta ONU, dreptul internațional, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Toți cei responsabili vor fi trași la răspundere”, avertizează Ministerul de Externe într-un mesaj publicat pe Twitter, nu la mare distanță după ce și Uniunea Europeană, prin vocea Înaltului său Reprezentat pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a transmis un mesaj similar, scrie Calea Europeană.

 

”Uniunea Europeană condamnă cu fermitate desfășurarea acestor așa-zise <<alegeri>> ilegitime în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, precum și în unele părți din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina”, este precizat în comunicatul Consiliului UE.

De altfel, Uniunea Europeană ”respinge cu fermitate această nouă încercare zadarnică a Rusiei de a legitima sau de a normaliza controlul militar ilegal și tentativa de anexare a unor părți din teritoriile ucrainene, așa cum a fost condamnată în Rezoluția Adunării Generale a ONU adoptată la 12 octombrie 2022”.

”Aceasta reprezintă încă o încălcare vădită a dreptului internațional, inclusiv a Cartei ONU, și a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Uniunea Europeană nu recunoaște și nu va recunoaște nici desfășurarea acestor așa-numite <<alegeri>> , nici rezultatele acestora. Conducerea politică a Rusiei și cei implicați în organizarea lor vor suporta consecințele acestor acțiuni ilegale~, conchide comunicatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău