România | Roaming zero, dar cu măsură. Orice abuz va fi taxat suplimentar de operatori

  • 17 Iunie 2017 12:18
România | Roaming zero, dar cu măsură. Orice abuz va fi taxat suplimentar de operatori

S-au eliminat taxele de roaming: cei care dețin număr românesc pot vorbi oriunde în Uniunea Europeană la tarifele din România. Atenție, însă! Operatorii de telefonie mobilă sunt cu ochii pe clienți, iar cei care abuzează de această facilitate vor fi taxați suplimentar. Experții din piață atrag atenția că, în funcție de cheltuieli, furnizorii ar putea chiar să majoreze tarifele.

Dacă aveți, de exemplu, un abonament cu 300 de minute naționale, le puteți folosi fie în România, fie în oricare altă țară din Uniunea Europeană. Dacă depășiți acest număr de minute, veți fi taxat suplimentar, conform planului tarifar pe care îl aveți, notează Tvr.ro.

Măsura poate avea două consecințe, spun experții în telecomunicații. Pe de o parte, abuz din partea unor abonați, care ar putea folosi irațional serviciile. În acest caz, fiecare operator va aplica taxe suplimentare. Pe de altă parte, pierderile pe care le vor suferi operatorii de telefonie mobilă, care câștigau până acum sume uriașe din taxarea roaming.

Și românii plecați peste hotare și care se întorc în vacanțe sau în interes de serviciu au aceste beneficii.

Eliminarea taxelor de roaming este o veste bună pentru românii din Spania care erau obișnuiți până acum să-și închidă conexiunea de date mobile în timpul vacanțelor petrecute în țară.

De noua situație se bucură și cei care călătoresc în interes de serviciu, precum șoferii de tir, care pot să primească acum apeluri fără cost suplimentar în toată Uniunea Europeană.

Potrivit Autoritatății de Reglementare în Comunicații, pot fi suprataxați cei cei care vorbesc în roaming cel puțin patru luni consecutiv sau dacă, la cererea furnizorilor, nu fac dovada reședinței în România.

Serviciul "roaming like at home" nu este valabil în țările din afara Uniunii Europene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău