România | Proteste antiguvernamentale anunțate pentru diseară în București și în țară

  • 17 Decembrie 2017 10:52
România | Proteste antiguvernamentale anunțate pentru diseară în București și în țară

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate, pentru duminică, în București și în mai multe orașe din țară. După ce se vor strânge în Piața Victoriei din Capitală, manifestanții vor pleca în marș spre Parlament, făcând gălăgie cu oale, cratițe și linguri.

”Ieșim duminică să tragem un semnal de alarmă față de asaltul împotriva justiției. Hai să fim cu toții în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat după discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011: "Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul".

Potrivit organizatorilor, protestatarii se vor strânge în Piața Victoriei începând cu ora 17.00, urmând să plece în marș spre Parlament la ora 18.00, pe traseul Piața Victoriei - Piața Romană - Universitate - Piața Unirii - Piața Națiunilor Unite - Parlament, unde vor aprinde luminile telefoanelor mobile.

Manifestanții plănuiesc, de asemenea, să facă gălăgie pe tot traseul cu oale, cratițe și linguri.

Oamenii sunt nemulțumiți de modificările aduse legile Justiției, de modul în care sunt adoptate acestea în Parlament, de ”naționalizarea mascată” a Pilonului II de pensii, precum și de modificările codului fiscal, ”ce urmează să arunce România într-un haos”.

Tot în București, de la ora 15.00, în Piața Victoriei, va avea loc un flashmob, ”România condamnată la tăcere”, la care și-au anunțat prezența aproape 1.000 de persoane.

Astfel, participanții își vor pune benzi negre pe ochi și vor sta în tăcere aproximativ 30 de minute.

”Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioși. Așa cum va deveni Justiția în România. Mesajul va fi pașnic, puternic și clar: după adoptarea legilor justiției, magistrații din România vor deveni neputincioși în fața furtului, abuzului și violenței grupurilor infracționale din România. Și la fel vom deveni noi toți. Opriți modificarea legilor justiției!”, scriu organizatorii.

Manifestații antiguvernamentale sunt programate să aibă loc și în Cluj și Tulcea, dar și în Zurich.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău