România poate conta 100% pe susținerea Ungariei în două chestiuni, declară șeful diplomației de la Budapesta

  • 10 Februarie 2019 11:11
România poate conta 100% pe susținerea Ungariei în două chestiuni, declară șeful diplomației de la Budapesta

Distanța dintre abordările regulilor democrației pe care o au statele membre UE din Est, față de cele din Vest, se adâncește. La cea mai recentă dezbatere din Parlamentul European, despre statul de drept din Ungaria, nimeni din guvernul acestei țări nu a fost prezent, acuză ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

„Suntem puțin sătui de fenomenul prin care mulți politicieni, multe guverne preferă să intervină în chestiunile interne ale altor state, decât să se uite la propriile probleme interne”, a spus Peter Szijjarto, în emisiunea „Pașaport diplomatic”, la Digi24.

El a declarat că țării sale îi place cu adevărat faptul că președinția României în Consiliul UE a pus sus pe agendă două chestiuni, pe care Ungaria le susținefoarte mult, adică programul Parteneriatului Estic și extinderea UE.

„În aceste două cazuri, România, președinția voastră, poate conta cu siguranță pe susținerea Ungariei 100%”, asigură ministrul de Externe de la Budapesta.

De asemenea, el a reafirmat că subiectul care divide cel mai mult acum politica la nivel european este chestiunea migrației.

Citiți interviul integral pe Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău