România | PMP îl propune premier pe Siegfried Mureșan

  • 26 Iunie 2017 18:27
România | PMP îl propune premier pe Siegfried Mureșan

Președintele PMP, Traian Băsescu, a anunțat, luni, la Palatul Cotroceni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că formațiunea îl propune premier pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, pentru că este un politician tânăr, dar experimentat, care face parte din „generația” lui Emmanuel Macron și Justin Trudeau. Inițial, PMP susținea că îl va propune premier pe Traian Băsescu.

„Îl comparăm cu propunerea pe care a făcut-o Alianța PSD-ALDE. (...) Este parte a grupului PPE, fiind membru PMP, este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreședinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia parlamentară de cooperare UE-Republica Moldova. (...) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generația Macron, dar și generația Trudeau, din Canada, a spus Băsescu, după consultări.

El a afirmat că Siegfried Mureșan este un politician de succes, experimentat și care corespunde așteptărilor cetățenilor.

„Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului robot al lui Dragnea și Iohannis, propunerea noastră corespunde portretului robot al oricărui cetățean român, a afirmat Traian Băsescu.

Liderul PMP a spus că există premisele unei majorități care se poate forma cu ajutorul PNL, UDMR și USR, dacă ele ar accepta să colaboreze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău