România, pe locul trei în lume în topul celor mai bune țări pentru munca la distanță și călătorii

  • 11 Ianuarie 2022 12:45
România, pe locul trei în lume în topul celor mai bune țări pentru munca la distanță și călătorii

România este pe locul al treilea în lume în topul țărilor celor mai avantajoase pentru un angajat care vrea să îmbine munca la distanță cu călătoriile în acest an, potrivit unui clasament realizat de motorul de căutare momondo.ro și publicat marți, transmite Agerpres.

Clasamentul a luat în considerare țările în care este cel mai avantajos să lucrezi la calculator și să călătorești, se arată în comunicatul companiei.

În realizarea acestui top, momondo.ro a analizat 111 țări, pe care le-a clasificat în funcție de 22 de factori, împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate; facilitățile muncii de la distanță; viața socială; vremea.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania și România. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă și Germania.

România a fost plasată pe locul trei în acest clasament în ceea ce privește munca la distanță în special datorită costurilor reduse de trai și a prețurilor mici. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

Totodată, pentru "nomazii digitali" România aduce avantajul vitezei excelente a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști, pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare, se menționează în comunicat.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși "expați".

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști, dar și a vieții de noapte.

Momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară prețuri pentru zboruri, hoteluri și mașini de închiriat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău