România participă la exercițiile militare NATO din Ucraina

  • 19 Septembrie 2019 13:25
România participă la exercițiile militare NATO din Ucraina

Militarii români participă în aceste zile la exercițiile militare Rapid Trident 2019 organizate de NATO în regiunea Lvov din Ucraina. Aproximativ 3.500 de soldați din 14 țări din Europa, Canada și SUA i-au parte la întreaga operațiune.

Exercițiile militare Rapid Trident 2019 sunt organizate pe fondul relațiilor tensionate cu Rusia, care s-au amplificat după anexarea Crimeei.
Consiliul Alianței Nord-Atlantice a decis să suspende întreaga cooperare cu Federația Rusă. În același timp am decis să menținem căile de  comunicare deschise. Au avut aproximativ 10 întâlniri în ultimii 5 ani. Sunt întâlniri difricile în care ambele părți nu cad de acord cu privire la multe probleme.

Anul acesta la exerciții participă un număr record de 3.000 de militari ucrainieni. Lor li s-au alăturat peste 500 de soldați din alte 14 țări NATO, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Moldova, România, Turcia și Polonia.

Obiectivul principal al acțiunilor este pregătirea și antrenarea soldaților pentru a răspunde în cazul izbucnirii unui război hibrid.

Exercițiul militar se va desfășura pe parcursul a două săptămâni și se va încheia pe 28 septembrie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău