România organizează Campionatele Internaționale de Înot după 34 de ani

  • 07 Iulie 2015 19:21
România organizează Campionatele Internaționale de Înot după 34 de ani

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează în perioada 8-12 iulie la Complexul Olimpic de Natație "Anatol Grințescu", din baza sportivă Dinamo, Campionatele Internaționale de Înot, prima oară după 34 de ani.

La întrecerea înscrisă în calendarul internațional al competițiilor sportive al Federației Internaționale de Natație (FINA) și Ligii Europene de Natație (LEN) vor participa 300 de sportivi, din opt țări, echipa României fiind reprezentată de 32 de înotători, seniori și juniori.
 
"Cred că cea mai bună promovare o vor face sportivii după această primă ediție. Ne dorim ca această competiție să crească de la an la an și să avem posibilitatea să o transformăm în una dintre cele mai mari din Europa. Nu ne-a fost ușor să organizăm această competiție, dar sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor", a declarat președintele FRNPM, Camelia Potec, marți, într-o conferință de presă.
 
Punctajul primit de sportivi în cadrul acestei competiții îi ajută să obțină calificarea la Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio, din 2016. "Fac un apel către cei care vor să vadă o competiție internațională de înot să fie alături de sportivii români. Sportivii își pot face punctajul pentru mondiale și pentru Jocurile Olimpice, le-am transmis să muncească la fel de mult pentru a-și atinge obiectivele. Noi le suntem alături. Sunt ferm convinsă că la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice vom avea surprize plăcute cu sportivii noștri. Această competiție e un plus și pentru ei. I-am văzut hotărâți, i-am văzut profitând de condițiile de la noul bazin de la Dinamo. Rămâne să vedem dacă vor da tot ce e mai bun. Duminică vom afla care va fi și cel mai bun înotător român. Eu sunt o persoană care vede realitatea, dar sunt și optimistă. Nu ne așteptăm la medalii, dar mergem cu o echipă de seniori care sperăm să progreseze. Ne așteptăm la surprize plăcute", a mai spus Potec.
 
La competiția de la București și-au anunțat participarea și două înotătoare de top, olandeza Sharon van Rouwendaal și sportiva ungară Katinka Hosszu, care a fost desemnată în 2014 ca fiind cea mai bună înotătoare din Europa și din lume.
 
Premiile Campionatelor Internaționale de Înot ale României, organizate de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Mercedes-Benz România, vor fi acordate după un clasament pe sistem open, primele poziții fiind recompensate cu suma de 10.000 de euro.
 
Competiția va începe miercuri dimineața cu seriile de calificări în bazinul olimpic din cadrul bazei sportive Dinamo, iar serile sunt destinate finalelor.
 
Sursa: Mediafax.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău