România marchează Ziua Drapelului Național

  • 26 Iunie 2018 11:35
România marchează Ziua Drapelului Național

România marchează astăzi Ziua Drapelului. Steagul României a fost adus în Piața Tricolorului din București, unde a fost binecuvântat de un preot militar și ridicat pe catarg în acordurile Imnului național interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit Agerpres, la eveniment au fost invitați reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, militari, răniți și urmași ai personalului Armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonia a fost organizată de Ministerul Apărării, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului București.

Militarii din garnizoanele din țară participă marți la ceremoniile publice organizate de Ziua Drapelului de către autoritățile publice locale.

Seara, de la ora 19:00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus la biserica Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ziua Drapelul Național va fi sărbătorită și de militarii celorlalte garnizoane din țară, precizează Ministerul Apărării.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an pe data de 26 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău