România - invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig

  • 09 Martie 2018 16:50
România - invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig Romania libera

România este în acest an invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, cel mai important eveniment european de profil dedicat promovării lecturii și unul dintre cele mai vechi târguri de acest gen din întreaga lume, care va debuta pe 15 martie.

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), alături de partenerii săi, a arătat atenția cuvenită evenimentului, organizând peste 60 de evenimente și invitând în fața cititorilor germani peste 40 de autori.

„Cu ocazia acestui eveniment, în prag de Centenar al Unirii, îmi doresc să vorbim mai mult despre ceea ce trebuie să fie cu adevărat România europeană, România culturală, România noastră, a tuturor, ca proiect național. Poate mai mult ca niciodată, suntem datori nu doar să privim cu atenție realitățile culturii românești, dar să și înțelegem că Anul Centenarului Marii Uniri ne oferă ocazia unui nou start, ocazia de a celebra cultura în integralitatea expresiilor sale", a arătat ministrul Culturii, George Ivașcu, citat în comunicatul emis de instituție.

MCIN subliniază că participarea României ca țară invitată de onoare a ediției din 2018 a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig semnifică nu doar reluarea și stabilizarea conexiunilor culturale româno-germane, ci și dezvoltarea de proiecte și colaborări pe termen lung, în toate domeniile culturale și academice.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău