România înregistrează cel mai scăzut nivel al șomajului din ultimii ani

  • 12 Aprilie 2018 09:12
România înregistrează cel mai scăzut nivel al șomajului din ultimii ani

România înregistrează cel mai scăzut nivel al șomajului din ultimii ani și înregistrează o creștere economică peste media Uniunii Europene, însă aceasta se se bazează mai ales pe consum și pe împrumuturi.

Raportul de țară al Uniunii Europene pentru România arată că inegalitățile sociale persistă, iar deficitul bugetar riscă să nu se poată încadra în ținta de 3% din PIB. 

România are cel mai redus șomaj din ultimii 20 de ani, însă se confruntă cu probleme de disponibilitate a forței de muncă și cu un risc ridicat de sărăcie pentru categoriile vulnerabile, iar investițiile sunt ineficiente. În același timp, rata investițiilor este mai mare decât media din UE, fiind de aproape 23% din PIB.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că România a înregistrat cifre economice bune, însă recunoaște că trebuie acționat în direcția transferului dinspre consum spre investiții în privința motoarelor de creștere economică. „Consumul reprezintă principalul element de creștere, și asta trebuie să se schimbe obligatoriu și pe termen cât mai scurt. Felul în care strategia este definită, planul de măsuri din planul de guvernare arată foarte clar că asta este direcția”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul a menționat că se acționează atât în direcția impulsionării investițiilor publice, inclusiv prin simplificarea procedurilor de achiziții publice, cât și în direcția conturării unui cadru prietenos pentru investițiile private.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău