România închide două puncte de trecere a frontierei cu R.Moldova, începând de astăzi

  • 14 Martie 2020 15:58
România închide două puncte de trecere a frontierei cu R.Moldova, începând de astăzi

Conform informațiilor oficiale ale autorităților de frontieră și vamale din România, astăzi, 14 martie, începând cu ora 16:00 își sistează temporar activitatea punctele de trecere a frontierei Oancea și Rădăuți Prut. În aceste condiții, pe teritoriul Republicii Moldova nu vor fi funcționale punctele de trecere a frontierei Cahul și respectiv Lipcani.

Cei care au planificat ieșirea din țară sau vin în Republica Moldova prin punctele de trecere menționate sunt îndemnați să opteze pentru cele din proximitate: PTF Giurgiulești-Galați, PTF Leușeni-Albița, PTF Sculeni-Sculeni.

„Totodată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente. Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău