România îi oferă Republicii Moldova încă un sprijin financiar de 7 milioane de euro

  • 14 Noiembrie 2014 18:27
România îi oferă Republicii Moldova încă un sprijin financiar de 7 milioane de euro

România îi oferă Republicii Moldova încă un sprijin financiar de 7 milioane de euro în urma a 4 memorandumuri semnate vineri, 14 noiembrie, la Chișinău.

Acestea prevăd acordarea ajutorului financiar pentru renovarea Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului, precum și pentru reparația a câtorva zeci de grădinițe, dar și sprijin pentru familiile social-vulnerabile în perioada rece a anului. 

Memorandumurile au fost semnate la Chișinău de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu. El a precizat că proiectele respective au fost discutate acum o lună de către prim-miniștrii Republicii Moldova și România. Este vorba de 4 proiecte în valoare totală de 7 milioane de euro. Este vorba de câte un milion de euro pentru renovarea Sălii cu Orgă și a Institului Mamei și Copilului, 3 milioane de euro pentru continuarea proiectului de reparație a grădinițelor și 2 milioane de euro pentru procurarea cărbunelui de către familiile social vulnerabile. 

Ministrul adjunct al afacerilor externe și integrării europene Valeriu Chiveri a declarat că a discutat cu oficialul român agenda bilaterală, constatând dezvoltarea bună a acestora în ultimii ani, iar documentele semnate la Chișinău dovedesc acest lucru.

Cei doi oficiali au menționat și dinamizarea relațiilor comerciale. Bogdan Aurescu a remarcat că România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova. Doar în primele 8 luni schimburile comerciale au depășit un miliard de dolari, iar exportuile în România au crescut cu peste 20%, în timp ce cel al unor produse precum miere, struguri și prune a crescut de 5 ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău