România | Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie. Lista măsurilor obligatorii în vigoare

  • 14 Octombrie 2020 16:46
România | Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie. Lista măsurilor obligatorii în vigoare

Guvernul României a stabilit prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Există noi măsuri impuse la nivel național, în funcție de rata de infectare din fiecare județ, respectiv localitate. 

Măsurile impuse prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Purtarea măștii va deveni obligatorie în toate spațiile deschise în zonele în care incidența infectărilor cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori

Se propune ca evenimente private precum nunțile, botezurile, aniversările, mesele festive în spații deschise, precum și în spații închise să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ce privește programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în ședința CNSU s-a decis că acolo unde incidența infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcționa cu capacitatea de 50%.

"Atunci când incidența depășește 1,5 la mie și este până la trei la mie, vor funcționa cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată", a precizat șeful DSU, Raed Arafat, marți, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a mai spus că, potrivit hotărârii CNSU, tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă sau pentru persoane cu dizabilități va fi testat săptămânal pentru SARS-CoV-2.

4.016 cazuri noi de COVID-19, un nou record negativ al infecțiilor

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alți 66 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 686 de pacienți, un nou număr record.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

122.714 pacienți au fost declarați vindecați.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 2 sunt următoarele:

București – 2,82
Alba – 2,75
Vâlcea -2,35

Iași – 2,15
Bacău – 2,04
Neamț – 2,10

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău