România | Exercițiul multinațional Resolute Castle 2018 începe în Poligonul Cincu

  • 11 Mai 2018 09:38
România | Exercițiul multinațional Resolute Castle 2018 începe în Poligonul Cincu

Exercițiul multinațional Resolute Castle 2018 se deschide vineri, începând cu ora 10.00, la Centrul Național de Instruire Întrunită ''Getica'' din Cincu, județul Brașov, România.

„Resolute Castle 2018 este un exercițiu multinațional la care participă structuri de geniu din Forțele Terestre Române și din Garda Națională a statului Carolina de Sud-SUA. Pentru al patrulea an consecutiv, Brigada 10 Geniu ''Dunărea de jos'', sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 și 4 Infanterie, vor executa, în perioada mai-septembrie, împreună cu militarii americani, lucrări de infrastructură și amenajare a platformelor de instrucție în CNII ''Getica'', precizează un comunicat de presă transmis AGERPRES de Ministerul Apărării Naționale al României.

Potrivit sursei citate, Resolute Castle 2018 își propune să crească nivelul interoperabilității printr-o instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune. Exercițiul permite mobilizarea rapidă de forțe și demonstrarea capacității de descurajare într-un mediu complex de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău