România este "pregătită pentru deținerea președinției Consiliului UE"

  • 23 August 2017 10:59
România este

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit astăzi cu personalul diplomatic al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

La reuniunea organizată la propunerea premierului Mihai Tudose, Victor Negrescu a precizat că perspectiva exercitării pentru prima dată de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019 reprezintă o provocare majoră, dar și o excelentă oportunitate pentru țara noastră:

Suntem pregătiți pentru deținerea acestei președinții în anul 2019. Și, în acest sens, astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții noștri de la Bruxelles, practic toți colegii noștri care activează la nivelul Reprezentanței României pe lângă Uniunea Europeană. Au venit în țară, au avut un dialog cu aproape jumătate din membrii Cabinetului României despre prioritățile naționale în vederea acestei președinții ceea ce ar trebui să facem noi pentru a organiza așa cum trebuie această președinție și, personal, am discutat individual cu fiecare dintre colegii noștri, pentru a ne asigura că, într-adevăr, înțeleg miza acestui moment important pentru România, înțeleg rolul lor și să putem defini cât se poate de clar procedurile de lucru și maniera prin care fiecare coleg va fi implicat pentru a avea o președinție eficientă și de succes, a declarat Victor Negrescu.

Realizator: Alte subiecte abordate s-au referit la dialogul cu instituțiile europene în scopul identificarii unor modalități de eficientizare a cooperării cu acestea. 

România va asuma pentru șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene - una din cele șapte instituții ale Uniunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău