România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova

  • 10 August 08:11
România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova

Romania este pregatita din punct de vedere tehnic sa livreze gaze naturale Republicii Moldova. Potrivit autoritatilor de la Bucuresti, compania care asigura transportul de gaze a finalizat lucrarile de interconectare dintre cele doua state.

George Agafitei, consilier în cadrul Cancelariei premierului Românei a spus că gazul va ajunge și pentru moldoveni, transmite ziarelive.ro.

„Chiar dacă va fi o iarnă grea , nu cred că va depăși ceea ce  avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu  parteneri externi pentru import de gaze , import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri,  Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE. Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să  termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova. Dacă gazul  curge într o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei . Dacă  ei au nevoie, noi le putem oferi”, afirmă consilierul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău