România | DNA a rămas din nou fără șef. Interimara Anca Jurma a anunțat că nu mai dorește să continue mandatul

  • 07 Ianuarie 2019 21:21
România | DNA a rămas din nou fără șef. Interimara Anca Jurma a anunțat că nu mai dorește să continue mandatul

Șefa interimară a Direcției Naționale Anticorupție de la București, Anca Jurma, a anunțat, prin intermediul unei scrisori transmise Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că nu mai vrea să continue mandatul, a anunțat luni ministrul român al Justiției, Tudorel Toader.

Secția pentru procurori a CSM trebuia să dezbată luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA, menționează MEDIAFAX.

"În timpul ședinței, în timpul deliberărilor, la secție s-a primit o declarație din partea doamnei Jurma prin care renunță la consimțământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secția nu avea cum decât să ia act de voința dânsei, de retragere a acordului și vom vedea ce va decide Secția la o ședință ulterioară", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă asta înseamnă că urmează o altă persoană la conducerea interimară a DNA, Toader a replicat:

"Altă soluție nu ai. Sigur, altă propunere, sigur, și CSM-ul, Secția pentru procurori se va întâlni joia viitoare și probabil se va decide".

"Acordul de voință este o chestiune strict personală. Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în condiții și-a exprimat acordul și în ce condiții și l-a retras. Personal, nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicații (...) Am convingerea că Secția pentru procurori va identifica cel puțin provizoriu un procuror care să-și asume responsabilitățile respective, care să respecte dorința cuiva de a nu continua în această funcție", a completat Toader.

În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la șefia DNA. Ea deținuse înainte două mandate de șef al serviciului de cooperare internațională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruța Kovesi, însă nu instrumentase dosare penale de mai bine de 10 ani.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus-o a doua oară pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef DNA, președintele Klaus Iohannis anunțând că aceste numiri se află încă în analiza departamentului de resort din cadrul Administrației Prezidențiale, prin urmare o decizie încă nu a fost luată în ceea ce privește fostul post al Laurei Codruța Kovesi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău