România devine primul membru UE care îndeplinește criteriile Comisiei Europene privind ajutorul de stat

  • 18 Octombrie 2016 19:06
România devine primul membru UE care îndeplinește criteriile Comisiei Europene privind ajutorul de stat

Comisia Europeană a notificat formal România în legătură cu ridicarea condiționalității G5, referitoare la existența unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale și de investiții europene, conform MFE.

România devine astfel primul stat membru al UE care îndeplinește condiționalitatea privind ajutorul de stat, evitând astfel o posibilă suspendare a plăților. Autoritățile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acțiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene.

Condiționalitățile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană și reprezintă măsuri de pregătire a legislației/ instituțiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene.

Termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiționalitățile era 31 decembrie 2016.

Întârzierea îndeplinirii condiționalităților poate duce la suspendarea integrală sau parțială a plăților aferente Programelor Operaționale care sunt vizate de respectivele condiționalități. România a negociat 36 de condiționalități, acceptate de Guvern în 2014, infomrează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău