România deschide pe teritoriul Republicii Moldova 35 de secții de votare pentru alegerile din 11 decembrie

  • 28 Noiembrie 2016 11:03
România deschide pe teritoriul Republicii Moldova 35 de secții de votare pentru alegerile din 11 decembrie

România va deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, cu 12 mai multe decât la alegerile anterioare din 2014.  

Din cele 35 de secții de votare, 12 vor fi deschise la Chișinău, iar două la Bălți. De asemenea, la Chișinău vor fi repartizate și cele mai multe buletine de vot din totalul de 87 de mii 500. 

Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță și-a exprimat încrederea astăzi, într-o conferință de presă, că numărul mare de buletine de vot va fi suficient pentru alegătorii din Republica Moldova. 

În Republica Moldova vor putea vota cetățenii români care vor putea demonstra că au domiciliul în Republica Moldova. 

Este de menționat că la aceste alegeri, pentru prima dată, la intrarea în secțiile de vot, actele de identitate românești vor fi scanate pentru a preveni votarea multiplă. 

De asemenea, în premieră, cetățenii români pot vota prin corespondență. În total, aproape 9.000 de cetățeni români s-au înscris pentru a beneficia de această posibilitate, dintre care aproape 900 din Republica Moldova.

O altă particularitate este că cetățenii români din afara României au avut posibilitate să solicite să fie deschisă secții de vot în localitățile lor. Pentru aceasta erau necesare cererile a cel puțin 100 de cetățeni. În total șapte astfel de secții vor fi deschise, dintre care patru în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău