România | Cod de galben de ninsori la munte

  • 08 Octombrie 2016 18:35
România | Cod de galben de ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a României (ANM) a extins, sâmbătă dimineața, informarea de ploi și vijelii, pentru mai multe zone din sudul și estul țării.

Astfel, până la ora 15,00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan și sudul Moldovei, precum și în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăși 50...60 km/h, informează AGERPRES.

Potrivit ANM, va mai ploua local în sudul și în estul țării, dar numai pe spații mici, în estul Moldovei și în Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi precipitații mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Totodată, ANM avertizează că vremea va fi rece, iar în diminețile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul și în centrul țării și în zonele deluroase din restul teritoriului.

De asemenea, tot sâmbătă dimineața, ANM a emis atenționări cod galben de ninsori pentru mai multe județe din țară.

Astfel, până la ora 13,00, în zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița, se vor semnala ninsoare moderată la peste 1200 m, ce determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m.

Cod galben de ninsori moderat este și în zonele de munte ale județele Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov, valabil până la ora 12,00.

Pentru județele Buzău (zona de câmpie, Brăila și Ialomița, ANM a emis cod galben de intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 50 — 60 km/h, izolat 65 km/h, valabil până la ora 14,00.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău