România | Cinci decese confirmate din cauza caniculei

  • 06 August 2017 23:44
România | Cinci decese confirmate din cauza caniculei

Valul de caniculă care a lovit România în ultimele zile face victime! Cinci persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate, dar și pentru că au ignorat avertizările și au muncit la câmp.

Cinci oameni au murit răpuși de căldură în aceste zile. Autoritățile fac verificări duminică după-amiază în cazul unui alt deces pentru a stabili dacă a fost provocat tot de căldură, notează Digi24Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, care a fost găsit mort pe un câmp din apropierea localității gălățene Cavadinești, fără urme de violență. Conform procedurilor, Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un tânăr de 28 de ani, fără adăpost, a fost găsit aseară cu hipertermie într-o gară din Iași. Avea deja o temperatură a corpului de 40 de grade. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze.

Un alt bărbat de 67 de ani, dintr-un sat din Iași, a murit aseară după ce vineri a fost adus la spital în comă. Omul muncise toată ziua pe câmp, în arșiță. Temperatura corporală, când l-au preluat medicii, era de 42 de grade Celsius.

Tot pe câmp a murit ieri după-amiază și bărbat de 50 de ani din Galați, care era cu oile la păscut, iar vineri a fost declarat decesul unui bărbat de 45 de ani, din Iași. A fost găsit la marginea unui drum, fără suflare.

Primul caz de deces din cauza caniculei s-a înregistrat joi, la Galați. Un bărbat de 60 de ani, cu afecțiuni cardiace, s-a prăbușit când a ieșit din scara blocului.

Între timp, meteorologii au actualizat avertizările meteo instituite în ultimele zile, după ce 12 județe s-au aflat sub atenționare de cod roșu și aproape toată țara sub cel portocaliu. Astfel, România scapă parțial de caniculă, pentru câteva ore, începând de duminică după-amiază. ANM a emis o atenționare cod galben de ploi din această seară, iar, pe de altă parte, în celelalte zone ale țării, de luni va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu și galben de caniculă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Tue
11
Wed
12
Thu
13
Fri
11
Sat
9
Arhivă Radio Chișinău