România, campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare

  • 04 Martie 2021 15:48
România, campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare

România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de Asociația Națională de Protecția Consumatorilor - InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european "Global learning approach on food waste in non formal education".

"România și Lituania domină statisticile, ca număr de utilizatori/vizitatori ai materialelor. România ocupă prima poziție la 8 din cele 11 materiale video educative, trei locuri 1 revenind Lituaniei. Statistica include cele 7 state participante la proiect: România, Bulgaria, Croația, Lituania, Letonia, Estonia și Bangladesh", informează asociația într-un comunicat transmis AGERPRES.

Din totalul de 42.829 de utilizatori ai testelor, 40% provin din România, urmată de Lituania, cu 28% utilizatori. Cel mai frecventat dintre cele trei teste a fost "Călătoria bananei" (45,5% din totalul utilizatorilor), cu România pe primul loc (47%) și Lituania pe poziția secundă (23,5%). La categoria animație video - cu trei "Povești din bucătărie" (33.744 vizualizări) - conduce România (37,8%), urmată de Lituania (29,5%). De asemenea, povestea albinelor s-a plasat pe primul loc (40% vizualizări).

Potrivit sursei citate, cele patru ponturi oferite au înregistrat 38.756 de vizitatori, din care 40% pentru România și 23% pentru Lituania. Congelarea corectă a alimentelor a atras cel mai mare număr de privitori (30%). Singurul joc, intitulat "Eroul de zi cu zi", a adunat 4.570 de utilizatori, 32% de utilizatori din România și 25% din Lituania.

Evaluarea testelor, ponturilor, animațiilor și a jocului s-a derulat în perioada 21 octombrie 2019 - 3 decembrie 2020.

InfoCons este unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, ce apără drepturile consumatorilor - membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău