România | Autoritățile au intensificat măsurile pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane

  • 30 Iulie 2018 14:32
România | Autoritățile au intensificat măsurile pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane

Autoritățile române au intensificat măsurile pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane. În anumite regiuni, aflate în apropiere de zonele unde a fost confirmat virusul, au fost impuse restricții pentru transportul produselor din carne de porc, iar cetățenii vor fi informați despre măsurile de prevenție. Unul dintre județele unde se iau măsuri preventive este Vrancea. 

Boala care afectează porcinele și duce la decesul acestora a ajuns de puțină vreme la granița județului Vrancea. Brăila are cazuri confirmate de îmbolnăvire cu pestă porcină africană, iar la Galați s-a confirmat deja prezența virusului. Așa că autoritățile sanitar-veterinare de la Focșani sunt de câte zile în alertă și au stabilit deja un plan strict: interzicerea comercializării porcilor în târguri și oboare – a fost una dintre primele măsuri. A urmat apoi stabilirea unor noi reguli privind circulația animalelor, iar ultima decizie pusă în practică a fost constituirea unor echipe mixte, care derulează controalele în trafic, pe drumurile care vin din județele unde sunt probleme.

De la începutul anului, în România au fost identificate 440 de focare de pestă porcină atât în fermele mari, cât și în gospodăriile populației. Potrivit Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, în zona de sud-est a țării, în județele Tulcea, Brăila, Constanța și Ialomița evoluția bolii este agrevisă. În regiunea de nord-vest – Satu-Mare, Bihor și Sălaj – maladia evoluează lent. Specialiștii fac zilnic examene clinice și de laborator și aplică măsuri specifice. În Tulcea, unde au fost cele mai multe cazuri, ar urma să înceapă azi eutanasierea animalelor din al doilea mare complex de creștere a porcilor.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău