România are un nou atașat militar acreditat în Republica Moldova

  • 27 Iulie 2022 09:03
România are un nou atașat militar acreditat în Republica Moldova

România are un nou atașat militar acreditat în Rep. Moldova. Este vorba despre locotenent-colonel Ciprian Afanasie Efimov care a fost prezentat ieri Ministerului Apărării din Rep. Moldova în cadrul unei întrevederi dintre ministrul plenipotențiar al Ambasadei României la Chișinău, Adrian Sîrbu și Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

Oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și România, cu accent pe domeniul apărării, reforma militară, precum și perspectivele de intensificare a dialogului strategic, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Anatolie Nosatîi l-a felicitat pe locotenent-colonelul Efimov cu ocazia numirii în funcție și și-a exprimat convingerea că experiența pe care o deține acesta va contribui la impulsionarea parteneriatului moldo-român prin continuarea proiectelor existente și identificarea unor noi activități comune pe segmentul de apărare.

Alte subiecte pe agenda discuțiilor au vizat situația de securitate din regiune, asistența acordată de România în contextul realizării obiectivului de transformare al Armatei Naționale într-o instituție modernă, care să corespundă standardelor internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău