România ar putea deveni al treilea mare producător de gaze naturale din Europa

  • 14 Iunie 2018 13:08
România ar putea deveni al treilea mare producător de gaze naturale din Europa DCNews

România ar putea deveni al treilea mare producător de gaze naturale din Europa, odată cu extracția resurselor din Marea Neagră, a declarat, joi, Francois-Regis Mouton, director în cadrul Asociației Internaționale a Producătorilor de Petrol și Gaze, prezent la conferința anuală a Gas Infrastructure Europe, care are loc la București, potrivit Agerpres.

"România ar putea deveni al treilea producător de gaze din Europa, în condițiile în care potențialul din Marea Neagră depășește 200 de miliarde de metri cubi", a afirmat Mouton.

În plus, aceste resurse ale României vor putea duce la diversificarea aprovizionării de gaze în sud-estul Europei.

"Pentru aceasta, avem nevoie de interconexiuni, de liberalizarea pieței și de un cadru legal stabil", a subliniat reprezentantul companiilor de petrol și gaze.

El a amintit rezultatele unui studiu al Deloitte, publicat în luna mai, potrivit căruia investițiile în sectorul hidrocarburilor din Marea Neagră vor genera venituri la bugetul de stat în valoare de 26 de miliarde de dolari și un plus de 40 de miliarde de dolari la PIB-ul României, până în anul 2040.

Tot în aceeași perioadă, aceste investiții vor susține anual, în medie, peste 30.000 de locuri de muncă.

Companiile petroliere vor investi 15,7 miliarde de dolari în proiectele din Marea Neagră, în perioada 2018 - 2040, conform raportului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău